Har ni en hemsida som plötsligt tappat mycket trafik/inte längre syns på specifika sökord i Google?

Att rädda en hemsida som sjunkit i Google och tappat trafik är något av de svåraste pusslen man kan lösa inom SEO. Vanligaste förslagen brukar vara att helt skrota siten och börja om med en ny. Men det kanske inte känns aktuellt om man byggt upp ett varumärke och haft en välbesökt site som man gärna vill behålla.

länkstädning

Google har under de senaste året implementerat nya aggressiva algoritmer som motverkar mycket av de tekniker som var vanligt att SEO-bolag använde sig av förr. Har ni tidigare arbetat med ett SEO-bolag och nu börjat tappat trafik beror det sannolikt på Googles senaste uppdateringar, kombinerat med illa utfört arbete av SEO-bolaget.

Google är dock inte helt dumdristiga och tänkte såklart på detta och hur det skulle komma att påverka ett stort antal siter och i många fall vända helt upp och ner på sökresultaten inom vissa nischer. Därför finns nu ett tillvägagångssätt att avvisa länkar av låg kvalitet som pekar mot er site och som kan vara den stora boven i dramat till varför er site helt plötsligt tappat i trafik.

Det är dock ingen lätt uppgift att leta igenom tusentals länkar som pekar till er site och analysera vilka som bör plockas bort. Det kan även vara av helt andra anledningar. Google har även implementerade algoritmer för hur er hemsida bör vara uppbyggd on-page.

Ingen kan lämna garantier för att en hemsida går att rädda efter att drastiskt tappat trafik. Har ni varit i kontakt med något SEO-bolag som säger ”det fixar vi” bör ni se upp.

Vi är ärliga i att detta är en svår uppgift att tackla, men att vi samtidigt har de bästa förutsättningarna för att analysera och städa upp dåliga länkar samt se till så inget annat bryter mot Googles nya algoritmer på er hemsida.